maanantai 9. huhtikuuta 2018

Kokouksia ja byrokratiaa, egotrippailua ja pätemistä – miksi liittyä yhdistykseen?


- Tammelan Voima on nyt myös rekisteröity yhdistys.
- Jaa. Miksi?
- Tärkein syy on saada niille hienoille jutuille, joita halutaan tehdä, jonkinlainen taloudellinen selkänoja. Esimerkiksi vieraspelireissuja ei tarvitse yhden ihmisen järjestää omalla taloudellisella vastuulla. Eli enää ei jouduta jännittämään täyttyykö riittävä osanottajamäärä, että homma toteutuu, vaan reissupäivät voidaan lyödä lukkoon aiemmin, vaikka riski taloudellisesta tappiostakin olisi.

- Aha.

- Ja jos päätetään yhdessä hankkia materiaalia, vaikkapa kaulahuiveja tai kaiuttimia, niin tiedetään kenen ne ovat ja kuka niistä vastaa. Yhdistyksen hallitus hallinnoi rahoja ja materiaalia yhdistyksen sääntöjen puitteissa yhdistyksen jäsenten valvonnassa.

- No hallitusko nyt sitten järjestää kaikkea hienoa?

- Ei. Hallitus hallinnoi. Kuka tahansa saa järjestää vaikkapa pelireissun ja pyytää ry:ltä taloudellista takausta hommaan. Toki hallituksen jäsenetkin Tammelan Voiman jäseninä saattavat järjestää keikkoja, pelireissuja, fanituotteita, ravintolapäiviä ynnä muuta, mutta yhtä hyvin se voi olla kuka tahansa muukin.

- Hienoa. Minulla olisi idea uudeksi bandikseksi, saanko rahaa?

- Saat. Esittele asia hallitukselle. TPV:tä kannattavat ja yhdistyksen periaatteisiin (yhdenvertaisuus, väkivallattomuus jne hyvät jutut) sopivat ideat saavat rahaa, jos rahaa yhdistyksellä riittävästi on.

- Jaa niin, mutta kun en halua minkään yhdistyksen jäsen olla. Niin voinko silti saada rahaa?

- Voit tietenkin saada. Kunhan se mitä teet edistää sitä mitä yhdistys haluaa tukea. Vaikka kyllä jäseneksi silti kannattaa liittyä.

- Jaa miksi?

- No ensinnäkin mahdollistat kaiken edellä mainitun. Ja sitten saat vielä henkilökohtaista etua.

- Ai. Millaista?

- Esimerkiksi vieraspelireissuille hinta tulee olemaan jäsenille halvempi, koska tappioriskiä ei jouduta maksattamaan matkan hinnassa. Samoin on muidenkin asioiden kanssa. Esimerkiksi Futaa fasismia vastaan -t-paita maksaa jäsenille 12e, kun muut saavat maksaa siitä 15e. Jatkoon jäseniltä on tullut suunnitelmia esimerkiksi Tammelan Voima-vaatteista.

- Ok.

- Niin ja jäsenille on myös sovittuna yhdistyksen jäsenkortilla etuja yhteistyökumppaneilta, Gopalilta, kahvila Mimosalta jne. Laitan tuohon alle kattavan listan. Ja lisää tulee vielä, kunhan varmistuu. Ja saa noita itsekin lisää hankkia.

- Upeaa! Missä voi liittyä?

- Liittyminen onnistuu Tammelan Voiman nettikaupassa tai sitten pelissä kertomalla vaikka Tuukalle ja maksamalla jäsenmaksun (20e, paitsi 10e, jos on vähävarainen tai 50e jos haluaa kannattajajäseneksi).
- Ne jäsenkorttiedut:

  • kaikki Gopal-ravintolat (-10%)
  • Pub Alaynya (tuoppi 4,50 e)
  • Laukontorin antikvariaatti(-10%)
  • Tammer-Piano (soitintarvikkeet -15%)
  • An Nam - vietnamilainen ravintola (-10%)


1 kommentti :