maanantai 3. syyskuuta 2018

Punainen kortti rasismille – Tammelan Voiman syysbileet Maanalaisessa


Tammelan Voima ja punainen väri valtaavat Maanalaisen lauantaina 15.9. neljän esiintyjän avustuksella. Vaikka keikka on TPV:n kannattajaryhmän järjestämä, niin se on avoin kaikille. Lippuja tapahtumaan on kaupan rajallinen määrä, ja niitä saa ostettua etukäteen sekä netistä että samana päivänä klo 17.00 Tammelassa pelattavasta TPV-Närpes -ottelusta.

Linkki nettikauppaan: https://holvi.com/shop/tammelanvoima/

Matsin jälkeen suunnataan siis Hämeenpuistoa kohti ja Maanalaiseen. Siellä illan aloittaa futisvisa, johon kannattaa osallistua jo mahtavien palkintojenkin vuoksi. Mitä lie...
Illan ensimmäinen artisti esiintyy yläkerrassa.

Hän on Marko Säärelä, varsin tuttu mies tinkimättömän tamperelaisen undergroundmusiikin kuvioista. Tänään hän esiintyy soolona, mutta Säärelänhän voi bongata silloin tällöin keikoilla myös esimerkiksi The Underclassin laulajana. Kaksi vuotta sitten ennen Tammelan stadionkeikkaa tehdyssä haastattelussa Säärelä totesi olevansa nuori, komea ja kaunisääninen. Tule siis paikalle ajoissa, niin saat selvitettyä vieläkö nuo faktat pitävät paikkansa.
 

Kolme seuraavaa esiintyjää toimittavat rituaalinsa alakerrassa. Soittojärjestys on vielä epäselvä, edetään esittelyissä siis aakkosjärjestyksessä.

Turkulainen 1981 ei tosin kovin paljon esittelyjä kaipaa, jos minulta kysytään. Bändi on valloittanut sydämiä jo noin vuosikymmenen ajan saaden samalla aikaiseksi kymmenisen levyä, joista valtaosa seiskatuumaisia. Tuolla formaatilla yhtye onkin omimmillaan, kahden-kolmen kappaleen täsmäiskut ovat lähes aina osuneet maaliinsa. 1981 taitaa tarttuvan melodisen punkin tekemisen salat, mutta herttaisten popsävelmien takaa löytyy myös tarpeeksi särmää ja sanomaa. Yhtyeen uraa seuratessa levyhyllystä on tehnyt mieli kaivaa esiin brittipunkin klassikoita tyyliin Omega Tribe, Zounds ja Poison Girls. "Kasiykkönen" päättää Maanalaisessa kesän keikkataukonsa, ja toivottavasti kuulemme vanhojen hittien seurana uusiakin kappaleita.


Kiviranta koostuu kaksikosta Kiviranta-Väisänen. Tamperelainen yhtye on kuin goottirockin ja Sielun Veljien lehtolapsi. Tarttuvaa, mutta samanaikaisesti positiivisella tapaa häiriintynyttä menoa. Sanoitukset myötäilevät oivallisesti synkkää ja hypnoottista linjaa, eli erittäin piristävä uutuus usein kaavoihin kangistuneessa musaskenessä. He ovat tehneet kolme kasettia, toivottavasti niitä ei ole vielä myyty tähän mennessä loppuun. Painokset ovat ainakin aivan liian pieniä näin mainiolle musiikille.  

 

Lähtevät kaukojunat on juuri julkaisut toisen albuminsa, joten nyt onkin mitä mainion hetki päästä kuulemaan nerokkaasti nimetyn II-levyn sävelmiä liveolosuhteissa. Kovassa keikkakunnossa liitävän yhtyeen kaihoisa uuden aallon punk on vilpitöntä ja jopa naiivia, mutta rautaisella otteella toteuttua. Siitä pitää huolen taidokas trio, josta on pakko nostaa esille Joni Ekman. Hän on varmasti tuttu suurimmalle osalle paikalle saapuvista, ja toki myös Tammelan Voiman jäsenistölle. Kyseessä on nimittäin jo neljäs kerta, kun mies soittaa tilaisuuksissamme. Joka kerralla esiintymässä on sentään ollut eri kokoonpano, mutta joka tapauksessa meriitti kertoo jotain musikantin nauttimasta arvostuksesta.Tervetuloa mukaan iloisiin iltamiin!

https://www.facebook.com/events/284025035713633/

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti