perjantai 1. helmikuuta 2019

LeKin junnusta Punakoneen maalipyssyksi


Kesken kesän -18 Paltsareihin Oulusta siirtynyt Topi Järvi pääsi mainion menneisyytensä ansiosta heti suurien odotusten kohteeksi. Historiankirjoista löytyy muun muassa valinta Kakkosen itälohkon parhaaksi pelaajaksi vuonna 2015 ja löytyypä vyöltä yli 20 ottelua Veikkausliigaa Hakan paidassa. Täysin Topi ei vielä viime kaudella pystynyt kaikkia nostattamiaan toiveita lunastamaan, vaikka ehtikin moneen otteeseen todistaa taitonsa. Alkavaan Ykkösen kauteen valmistautuminen on onneksi sujunut hyvin, joten Topi tulee varmasti heti alusta saakka luomaan uhkaa vastustajan maalille. Jo Cupin peli Turussa osoitti sen, että paikoille hakeutuminen sarjan huippujoukkuetta vastaan onnistuu. Kunhan ratkaisuihin saadaan vielä hivenen lisäterävyyttä, niin miestähän ei pitele mikään!


Olet suhteellisen tuntematon peluri monille tamperelaisille, varsinkaan jos muisti ei kanna kovin monen vuoden taakse. Noin nuoreksi mieheksi olet ehtinyt kiertää varsin monessa seurassa. Voitko kertoa minkälaisten kiemuroiden kautta päädyit Pallo-Veikkoihin?
Olen tosiaan ehtinyt pelaamaan Hakassa, Kultsussa ja Oulussa ennen kuin siirryin punakoneeseen.

Pääsit kokeilemaan jo varsin matalassa iässä liigavauhtia Hakan riveissä. Mitä noista ajoista ja kokemuksista on jäänyt päällimmäisenä mieleen? Millä mielellä kamppailit tuolloin Suomen huippujen seassa?
Päällimmäisenä mieleen on jäänyt HJK - Haka (29.10. 2011) eli Jari Litmasen viimeinen ottelu Suomen kentillä. Se oli myös tuon kauden viimeinen ottelu. Pääsin vaihdosta kentälle ja sain pelata 10 minuuttia Littiä vastaan. Paljon muutakin on mieleen jäänyt, mutta tämä muistoissa päällimmäisenä.

Entä mistä sait aikoinaan kipinän juuri jalkapalloon? Onko sinulla taustaa muiden lajien parista?
Kaveri kysyi kerhon jälkeen pelaamaan jalkapalloa LeKin junnuihin kun olin kuusivuotias. Myös yleisurheilua, futsalia ja lentopalloa on tullut harrastettua.

Ketkä olivat nuorena jalkapalloihanteitasi? Löytyikö niiden joukosta myös kotimaisia tähtiä?
Nuorena Torres. Aito Ronaldo, ei Cristiano Ronaldo… Ja myös Sami Hyypiä.

Oletko koskaan kärsinyt vakavista loukkaantumisista tai onko urasi muuten ollut vaakalaudalla?
Loukkaantumisia on ollut aikaa paljon, mutta ei sellaista, mikä olisi laittanut uran vaakalaudalle.

Liityit siis Pallo-Veikkoihin kesken kauden 2018. Kuten kaikki muistavat, niin syksy toi mukanaan maksimaalista riemua nousun varmistuttua. Joukkueen arvosanaksi voi siis antaa täyden kympin, mutta kuinka kausi siirron jälkeen sujui omalta osaltasi? Vastasiko odotuksia vai jäikö jotain hampaankoloon?
Olin ollut pitkään pelaamatta, että siinä mielessä jäi asioita hampaankoloon... Mutta olihan se makeeta nousta ykköseen!


Mitä osa-alueita haluat kehittää pelaamisessasi eniten tällä hetkellä?
Paljonkin on asioita missä täytyy parantaa, mutta pidetään ne salassa. Sen näkee kun tulee kentänlaidalle seuraamaan pelejä.

Miltä TPV:n valmennusosaaminen on tuntunut? Sinullahan on tähän liittyen varsin paljon vertailupohjaa eri seuroista.
Anssi ja Inna tekee loistavaa työtä! Eroja löytyy kyllä muihin valmentajiin, mutta ei tämä mitään rakettitiedettä ole. Niin että aika lailla samoja juttuja on käyty läpi jo monta vuotta.

Kannattajan näkökulmasta nousu oli valtavan upea asia, jonka muisteleminen tuo yhä kyyneleen silmäkulmaan. Mutta uuden kauden kynnyksellä olo on hieman epävarma ja hermostunut, kun ei oikein tiedä mitä on vastassa. Minkälaisia toiveita, odotuksia tai tavoitteita sinulla on tätä kautta ajatellen?
En ole asettanut tavoitteita vielä itselleni.

Mitä mieltä olet cupin ottelujen mahdollisesta pelaamisesta ulkona pakkassäällä? Kuinka se palvelee joukkuetta harjoituksellisesti ja tulevaa kesää ajatellen? Riskit loukkaantumisiin kaiketi kuitenkin kasvavat tuollaisissa olosuhteissa.
Riski loukkaantua on suurempi, mutta ainahan se on kiva pelata. Kyllä nämä pelit palvelevat tulevaa kautta ajatellen.

Mihin muuhun käytät päiväsi jalkapallon lisäksi? Oletko koskaan kokenut, että peliura rajoittaa liikaa muuta elämää? Heittäydytkö koskaan tekosairaaksi kehnolla treenikelillä...?
Tällä hetkellä käyn myös töissä, että se ei se liikaa rajoita elämää. Eikä sitä koskaan ole tullut heittäydyttyä tekosairaaksi...

Mitä toivot omalta jalkapallouraltasi jatkossa?
Pelata niin kauan, kun paikat vain kestää.

Onnea tuolle toiveelle. Paljon kiitoksia ajastasi ja nähdään peleissä!


                                                             TPV - Kraft 15.9.2018.
                           Ajasta 2.15 eteenpäin voi seurata Topin sensaatiomaista suoritusta.


Haastattelu Tuukka Termonen
Kuva Ismo Alhoniemi

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti