perjantai 9. syyskuuta 2016

TPV-Viikingit ennakkopaketti osa 2

SAMULI AHOLA: TAMMELA ON HIENO PAIKKA


Viikinkien Samuli Ahola on myös TPV-väelle tuttu mies, tosin paikalliskilpailija Ilves-Kissojen riveistä. Minuutit ovat viime aikoina olleet vähissä, mikä saattaa olla paltsareille hyvä juttu – mies kun kertoo omaavansa erityisen hyvän karman Tammelassa.

Opiskelit Tampereella useamman vuoden, ja tuona aikana pelasit myös Ilves-Kissojen riveissä. Jäikö kaupungista hyvät muistot?

- Tampereesta ja ihmisistä jäi aivan erinomaiset muistot. Tykkäsin kaupungista kovasti ja Ilves-Kissoissa vietetty aika tippumisineen ja takaisin palloliiton sarjoihin nousuineen oli ikimuistoista aikaa myös futiksen suhteen. Mahtava kaupunki ja mukavan leppoisia ihmisiä.

Aholan työnäyte Kiffeniä vastaan. Kuva Juhani Järvenpää.

Miltä tuntuu palata Tammelan stadionille? Oletko pelannut siellä I-Kissoista lähtösi jälkeen?

- Tammelaa hienompaa paikkaa pelata futista saa Suomesta etsiä. Hienoa, että nyt siellä pelataan myös liigatason matseja. En ole tainnut siellä pelata sitten kissa-aikojen, tosin viime vuonna käytiin fanimatkalla katsomassa kahden entisen seurani keskinäistä matsia (Ilves-Kissat – Gnistan), joten sentään katsomossa on tullut käytyä. Hienoa palata Tammelaan, toivotaan että loppukaudelle tyypilliset pikkuvaivat myös omalta osalta vähän hellittäisivät ja pääsisi fiilistelemään myös kentän puolella.  Ja kuten kissa-aikojen pelikaverit saattavat muistaakin, mulla on hyvä karma Tammelassa...

TPV isännöi Viikinkejä ottelussa, jossa on panoksia sekä nousu- että säilymistaisteluun. Minkälaista peliä odotat?

- Tasaista. Edellinen matsi TPV:tä vastaan Hettarilla oli tasapäinen futismatsi, jossa TPV osoitti parempaa rutiinia voittamisen ja maalinteon suhteen. En tiedä vaikuttiko juhannuksen jälkeinen ajankohta asiaan, mutta itse vähän yllätyinkin silloin TPV:n suoraviivaisuudesta. Luulen että lauantaina pelataan viihdyttävä ja laadukas Kakkosen futismatsi, jonka jälkeen ainakin osa pisteistä matkaa vedonlyöjien ihmetykseksi Vuosaareen.

Minkälaisessa vireessä joukkueesi saapuu Tammelaan?

- Takana on 1-3 tappio FC Espoolle, missä matsi vähän valui omista näpeistä, kun ei saatu tapettua sitä ajoissa hyvistä paikoista huolimatta. Pallollisessa pelissä oltiin hyviä, maalipaikoissa vastustaja oli parempi. Itse asiassa uskon, että se oli hyvin samantyylinen vastustaja mitä TPV tulee olemaan. Se oli hyvää alkulämmittelyä lauantain ryöstöretkeä varten.

Onko Viikinkien kausi mennyt joukkueen omien odotusten mukaan?

- Pisteiden valossa ei. Näennäisen kivaa futista on kyllä pelattu, mutta maalit ratkaisee ja pisteet kertoo karun totuuden. Toki aitoon idän tyyliin talvikausi oli taas melkoisen vaiherikas – lähtökohdat ei olleet helpoimmasta päästä, ikävä kyllä. Enemmän pisteitä olisi siltikin pitänyt pystyä repimään, ja kääntämään näennäinen hallinta useammassakin ottelussa tehoiksi. Ikävästi viime kohtaamisessa loukkaantunut Jokisen Mattikin taisi tokaista silloin, ettei ”teillä tuolla pelillä tässä sarjassa mitään hätää ole”. Nuoren joukkueen oppirahoja on kuitenkin makseltu useammassakin pelissä.

Keitä pelaajia teidän riveistänne kannattaa seurata?

- A-juniori-ikäinen Riku Vuoripelto on tullut vahvasti sisään edustuksen rinkiin loppukaudesta ja pelannut hyvin viime peleissä. Konkariosastosta puolestaan Arolinnan Janne pelaa aina hyvin Tammelassa.

Onko TPV:ssä sinulle henkilökohtaisesti tuttuja pelaajia tai taustahenkilöitä?

- Kuulin huhua, että Vihisen Risto on vähän huonossa kondiksessa, joten neuvoin kundeja et sen laidan kautta mennään lauantaina.

Toivottavasti pelikaverit kuuntelevat Aholan vinkkejä herkällä korvalla. TPV:n alakerran majakka Vihinen on nimittäin lauantaina pelikiellossa...

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti