perjantai 9. syyskuuta 2016

Otteluennakko TPV-FC Viikingit & Ville Pirinen LIVE la 10.9 klo 15.00 @Tammela


PUNAISET KOHTAAVAT

Punakoneen ja Idän punaisten kohtaamisessa panosta piisaa. Lohkon kakkossijan kautta mahdollisesti aukeneva nousukarsintapaikka on edelleen TPV:n omissa käsissä. Sen sijaan Viikinkien sarjapaikka on edelleen uhattuna. Alkutahdit ottelulle lyö Ville Pirinen Pikku-Tammelan terassilla klo 15.00 alkaen.

TPV:n ryhmä aloitti joukkueharjoittelun jo viime vuoden marraskuussa. Pitkä valmistautuminen on kantanut hedelmää: kun kautta on neljä ottelukierrosta jäljellä, on sarjanousu yhä mahdollinen. Kakkosen kolmesta lohkosta lohkovoittajien lisäksi paras kakkonen otetaan mukaan nousukarsintoihin. Paljon riippuu siten myös siitä, mitä muualla tapahtuu.

TPV:n tämän kauden kampanja on kuitenkin monin tavoin onnistunut. Erityisesti nuorten pelaajien esiinmarssi ja muutaman muualta saapuneen vahvistuksen nopea sopeutuminen ryhmään on lämmittänyt paltsarien ystävien mieltä. Ryhmän ydin on ollut jo useamman kauden kasassa ja ottanut kauttaaltaan askelia eteenpäin. Tälle pohjalle – jonka nykyisen päävalmentaja Anssi Ylisen edeltäjä Jari Pylkkönen loi kolmen viime vuoden aikana - on hyvä rakentaa.

Seddikin paluu oli hieno uutinen
Myös edustusjoukkueen kilven takana on tehty toimia, joilla pyritään rakentamaan toimintaan jatkuvuutta. Panostukset valmennukseen ja pelaajakehitykseen ovat paras tae tulevaisuudelle. Tällä saralla saatiin hienoja uutisia reilu viikko sitten, kun aikanaan TPV:n miehiä Ykkösessä luotsannut Mourad Seddiki teki paluun punaisiin. Seddikin vastuualue on seuran vanhimpien juniori-ikäluokkien kehittäminen. Yliselle Seddikin tulo antaa aiempaa paremman mahdollisuuden TPV:n suurten toimintalinjojen hahmottamisen. Kuluvalla kaudellahan Anssi on vastannut sekä edustuksen valmennuksesta että toiminut seuran valmennuspäällikkönä. Näissä toimissa hänellä on ollut toki tukenaan Jukka Listenmaan ja Petri Taskisen korvaamaton apu.

Anssi Ylinen, TPV:llä on edelleen sarjan kakkostila omissa käsissään. Millainen ilmapiiri ja fiilis harjoituksissa on ollut?

- Ilmapiiri on aika hyvä. Kasaamme jo vähitellen ensi vuoden joukkuetta ja kaikki pelaajat haluavat jatkaa. Rahalla TPV ei mällää jatkossakaan. Tavoitteemme on tehdä vähitellen Ykkösen tason porukka.

Rutiinitaso ei riitä Viikinkejä vastaan


Edelliseeen Atlantis-otteluun TPV:n lähtökohdat olivat vaikeat. Keskikentältä puuttui maestro Korsunov ja maalipuiden välissä debytoi juniori-ikäinen Henri Savolainen luottovahti Mikko Kruutin sairastuttua. Bollikselta tuotiin kotiin täydet kolme pistettä haasteista huolimatta.

- Tulos oli varmaan ihan hyvä, mutta varsinkin ensimmäisellä puoliskolla peli oli epätasapainossa. Jos rutiinitaso on 50 %, niin pelasimme juuri sillä tasolla. Hyvä, että saimme tälläkin pisteet.

Atlantiksen motivaatio ei välttämättä ollut enää kaikkein kiihkein, sillä joukkue menetti 9 pistettä Palloliiton kurinpitovaliokunnan päätöksellä. Tämä käytännössä varmisti Tenkasen jengin putoamisen Kolmoseen.

Lauantaina 50 % suoritus ei tule riittämään. Siitä pitää huolen Viikinkien tukala tilanne sarjataulukossa. Itä-helsinkiläiset ovat vain kolme pistettä putoamisviivan yläpuolella, ja paniikki voi olla hyvä motivaation lähde.

- Viikingit on yksi lohkon porukoista, jotka koittavat pelata. He ovat yllättävän alhaalla sarjataulukossa. Meille olisi tärkeää päästä johtoasemaan, sillä psyykkinen puoli ei taida olla Viikingeillä parhaimmillaan. Minusta tuntuu, että he kokevat alisuorittaneensa kauden otteluissa, Ylinen puntaroi.

Loukkaantumiset eivät turruttaneet Joel Paatelaisen maalivainua. Kuva Juhani Järvenpää.
TPV on pyrkinyt kehittämään pelaamistaan määrätietoisesti läpi kauden. Onko vielä tässä vaiheessa kautta jotain pelillistä teemaa, jota on erityisesti painotettu harjoittelussa?

- Joka harjoituksessa on aina teema. Kaupin kenttä on ollut märkä ja pelaajat ovat kertoneet, että jalat ovat olleet älyttömän väsyneet. Fyysisellä puolella ei voi tässä vaiheessa oikeastaan kuin mokata harjoittelemalla liikaa. Olemme kuitenkin katselleen Viikingeistä videoita ja harjoituksissa on ollut selkeä teema, Ylinen kertoo, mutta ei täsmennä. Lieneekö sitten niin, että panosten koventuessa pienemmätkin tiedonjyväset halutaan pitää vastustajalta piilotettuina...

Otteluiden loppuminuutit Viikinkien karikkona


Viikinkien lähtökohdat kauteen eivät olleet parhaat mahdolliset. Valmentaja vaihtui yllättäen kauden kynnyksellä ja sillä on luultavasti ollut vaikutusta kauteen valmistautumiseen. Myös kokoonpano on elänyt kauden mittaan paljonkin. Viikingeistä löytyy kuitenkin paljon pelaajia, jotka voisivat pelata Kakkosta korkeammillakin tasoilla. Liigakokemusta löytyy mm. Mohamed Fofanalta. Myös Joel ”mixunpoika” Paatelainen on tehnyt väkevää paluuta loukkaantumisten jälkeen.

- Paatelainen tuo Viikinkien peliin uuden ulottuvuuden viimeiseen keskinäiseen otteluun verrattuna. Hän on isokokoinen, hyvä pelaaja, Ylinen kehaisee.

Kuluvalla kaudella otteluiden loppuminuutit ovat osoittautuneet Viikingeille erityisen tuskallisiksi. Vastustaja on rokottanut vuosaarelaisten pistepussia peräti seitsemällä pinnalla siinä vaiheessa, kun esirippua jo suljetaan. Ylipäätään johtoaseman pitäminen ja pelin ”tappaminen” on tuottanut Viikingeille suuria vaikeuksia. Myös edellisottelu Fc Espoota vastaan toisti surullista kaavaa.

Otteluiden loppuminuutit ovat vetäneet Viikinkikoutsin ilmeen mietteliääksi. Kuva J. Järvenpää.

- Vähän tuntuu, että joka pelin jälkeen saa puhua samoja asioita. Onhan tämä turhauttavaa kaikille joukkueessa, mutta emme vain ole tarpeeksi tehokkaita ratkaisupaikoissa. Tänäänkin kolme pistettä ja voitto oli aivan sormenpäissä, mutta vastustaja vain teki maalit paremmalla prosentilla, Viikinkien päävalmentaja Pasi Hyyhö kertoi seuransa nettisivuilla.

- Meillä on ongelmia sekä hyökkäys- että puolustuskolmanneksen toiminnassa, vaikka luommekin tarpeeksi paikkoja. Tämä peli oli taas ikään kuin koko kauden kuva.

Joukkueen loppuohjelma ei ole vaikein mahdollinen, mutta haastetta riittää. TPV:n jälkeen Idän Punaiset kohtaavat kotonaan Kiffenin, joka on ollut vuosaarelaisille lähes ylittämätön este viime vuodet. Sarjasopimuksen kannalta ratkaisevaksi voi osoittautua vierailu Ahvenanmaalle: nyt Viikingeillä on kolme pistettä etua putoamisviivan alapuolella vaanivaan ÅIFK:hon nähden. Kauden päätösottelu ei ole sekään mikään läpihuutojuttu, sillä silloin pelataan Itä-Helsingin herruudesta Kontua vastaan. Naapuriapuun on vaikea uskoa, vaikka on varsin todennäköistä ettei Kontulla ole mitään varsinaista panosta tuossa taistossa. Paineettomassa tilassa on mukavaa tehdä tutulle vähän suurempaakin kiusaa.

Matsiin jo hyvissä ajoin!


Lauantain ottelu asetelmat ovat herkulliset. Punakone on ollut etenkin Tammelassa väkevä. Joukkue on kyennyt melko hallittuihin esityksiin, erityisesti kenttätasapaino on ollut laadukasta. Panokset kasvavat syksyä kohden. Tällä voi olla sekä positiivisia että negatiivisia vaikutuksia. Ratkaisuotteluissa tarvitaan sekä luonnetta että malttia. Etenkin nuorille pelaajille kuluva syksy tarjoaa hienon mahdollisuuden kasvuun.

Viikinkien edelliset kolme ottelua sarjan kärkipään joukkueita vastaan ovat päättyneet tappioon. Maalisuhde näissä otteluissa oli heikohko 3-10. Kestääkö Viikinkikypärä täydet 90 peliminuuttia TPV:n monipuolista hyökkäyspelaamista? Ja pystyykö Paatelainen&co iskemään tarvittavat osumat tehokkaasti? Punakonetta vastaan paikkoja harvemmin avautuu tuhlattavaksi asti.

TPV:n Niko Kiiveri on sairaana, eikä pelaa. Cheyne Fowler luottaa pelikuntoonsa, mutta lopullinen tilanne selviää vasta lauantaina. Risto Vihinen kärsii pelikiellosta varoitustilin täytyttyä. Lisäksi Eino Ek, Valtteri Käpyaho ja Juho Mattila ovat siirtyneet muualle opiskelemaan, joka on omiaan vaikeuttamaan otteluihin valmistautumista. Edellä mainituista Valtteri Käpyahoa ei luultavasti nähdä loppukauden otteluissa.

Viikingeistä Benjamin Thurling on sivussa korttitilin täyttymisen vuoksi, loukkaantumisista ei ole tietoa.

Lisämausteen keitokseen tarjoaa Tammelan Voima, joka on järkännyt Pikku-Tammelan terasille laatuluokan esiintyjää pitkin kautta. Homman nimi on enempi vähempi underground, vaikka harva pääsee sellaisiin haudantakaisuuksiin kuin Kalevi Helvetti viime kerralla!

Tällä kertaa jytästä vastaa taiteen moniottelija ja muutenkin mukava hämy Ville Pirinen. Villen setti starttaa kello kolmen tienoilla. Viimeksi Pirinen oli tehnyt stadionkeikkaa varten jopa oman biisin, mutta jätti sen syystä tai toisesta esittämättä. Tästä ja muusta voit lukea lisää täältä.

Ja koska paltsaristin toimittajakunta koki sadan prosentin kasvun hiljattain, kuuluu ennakkopläykseen myös Samuli Aholan haastattelu sekä luotaavaa analyysia Hettarin lehtereiltä. Joten tarjontaa on itä-helsinkiläisillekin, tulkaahan huomenna Tammelaan, mutta juokaa omia brenkkuja vähemmän kuin Kontulaiset. Meidän sakkokassa sellaista kahdesti kestä!

Mitään järkeähän tällaisessa neljän jutun paketissa ei enää ole, mutta itse tehdään ja säästetään. Lauantaina Punainen on punk!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti