perjantai 17. helmikuuta 2017

Joonas Rantala hakee TPV:stä lisäboostia uralleen

Joonas on kolmas Porin seudulta Paltsareihin täksi kaudeksi siirtynyt pelaaja. Tuntuu kieltämättä hieman hämmentävältä, jos koko kolmikko pääsee TPV:n avaukseen vieden paikan ”meikäläisiltä”. Toisaalta kukaan heistä ei varmasti tule saamaan paikkaansa halvalla tai ilman kovia näyttöjä, sen verran ankaraa kilpailu on. Joonaksen otteet harjoituspeleissä ovat vakuuttaneet varmaankin kaikki niitä nähneet, hän on pelaajana todella varma, taitava ja monipuolinen, listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkälle... Joonas on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt pelata paljon kakkosessa, mikä näkyykin muun muassa pallovarmuudessa ja rauhallisissa otteissa. Niistäkin saamme lukea lisää seuraavassa.

Miten jalkapalloilijan urasi käynnistyi? Minkä ikäisenä aloit treenata tosissaan? Mitkä syyt imivät sinut vahvimmin juuri jalkapallon pariin?
-
Futisurani alkoi varmaankin noin 5-6 -vuotiaana, kun isäni vei minut Euran Pallon treeneihin. Lopetin jääkiekon joskus kymmenen vuoden iässä ja aloin keskittyä täysillä futikseen. Minulle futis on aina ollut se ykkönen, eikä ollut epäselvyyttä kumpaa lajia päätin jatkaa.

Oletko alun perin porilainen vai ehditkö edustaa ennen Jazziin tuloa muitakin seuroja?
- Olen kotoisin Köyliöstä noin 60 kilometrin päästä Porista ja edustin Euran Palloa ennen Jazziin siirtymistä.

Pelasit vuoden 2015 Seinäjoella Kerho-07:n riveissä kakkosta. Miten siirtyminen sinne järjestyi ja mitä sen takana piili? Haluja hypätä SJK:n rinkiin kenties?
-
Kerhoon siirryin lainalle SJK:n ja Jazzin yhteistyön kautta. Kävin Seinäjoella ensin muutaman kerran näytillä ja näiden käyntien jälkeen siellä oltiin kiinnostuneita. Vakuutuin koko SJK:n organisaation toiminnasta ja olosuhteista. Lisäksi ykkösessä ei olisi tullut paljon peliaikaa, joten oli helppo päätös lähteä Seinäjoelle. Seura kohteli minua hyvin ja koko joukkue oli täynnä hyviä tyyppejä. Sain paljon vastuuta pelikentillä, mistä olen tosi kiitollinen.

Kuinka suurelta harppaus A-junnuista kakkoseen tuntui? Millä pelin ja harjoittelun osa-alueilla tason nousu näkyy selvimmin?
-
Ei se niin suurelta tuntunut mitä aluksi kuvittelin. Tietysti pelaajat ovat fyysisempiä ja pelin tempo kovempi kuin junnuissa, mutta ei se mulle suurempia ongelmia tuottanut.

Viime kauden vietit jälleen Porissa ja PPT:n paidassa. Miksi tie vei takaisin etelään? Oliko sinulla yritystä ja haluja myös ykköseen ja Jazziin riveihin?
- Olin lainalla vain yhden kauden, joten paluu oli kyllä minulla jo tiedossa. Treenasin sekä Jazzin että PPT:n kanssa, mutta minuutteja ei tullut kuin kakkosessa. Haluja oli kyllä pelata ykköstä, mutta en vaan saanut ikinä näytön paikkaa.

Olet pelannut viime kausina suuria pelimääriä, eli loukkaantumiset eivät ilmeisesti ole vaivanneet sinua? Pidätkö fysiikkaasi jo riittävän vahvana, vai löytyykö sinulta jotain heikkouksia mihin keskityt lihaskunnossa?
- Olen varmaan ollut onnekas, koska minulle ei ole vielä sattunut mitään vakavampia loukkaantumisia. Toisaalta, kai myös teen jotain oikein, koska vaivoja ei ole kohdalleni tullut. Fysiikkaa voi aina kehittää, mutta vaikea keksiä jotain tiettyä heikkoutta. Pyrin kehittämään kaikkea tasaisesti.

Mitkä ovat muuten parhaat puolesi pelurina? Mistä saat eniten kehuja?
- Olen aika tekninen ja rauhallinen pallon kanssa. Uskallan pitää palloa ahtaissakin tiloissa ja pitää pallon omalla joukkueella. Lisäksi vielä yksi vastaan yksi -tilanteet, räjähtävyys ja syöttäminen, josta nykyiseltä valmennukselta on tullut kehuja.

Entä minkä osa-alueiden kehittämiseksi teet eniten töitä?
- Nyt olen keskittynyt nopeuskestävyyteen, sillä sitä ei voi ikinä olla liikaa. Treeneissä olen itse keskittynyt paljon puolustuspelaamiseeni.

Puolustajana sinä toimit paljon yhteistyössä maalivahdin kanssa. Millainen maalivahtityyppi on eniten mieleesi? Tykkäätkö kovaäänisestä pelin ohjauksesta? Vai onko neuvominen joskus ärsyttävääkin?
- Sellainen, joka ottaa pallot kiinni ja on myös rohkea jalalla pelaamisessa. Ei se neuvominen ole ärsyttävää. Se on tärkeä osa esimerkiksi koko joukkueen puolustamisessa. Omaakin peliäni auttaa paljon, kun maalivahti jakaa ohjeita.

Tällä kaudella saamme nauttia otteistasi Paltsareiden riveissä. Kuinka siirto Tampereelle tapahtui? Mitkä syyt ratkaisivat sen, ettet hakeutunut esimerkiksi Tamun leiriin?
- Viime kausi oli kannaltani ehkä hieman hankala, osittain armeijan takia ja osittain siksi, että jouduin pelaamaan monissa peleissä itselleni vieraampia pelipaikkoja. Kauden lopussa mietin, että ehkä maisemanvaihdos toisi lisäboostia omaan tekemiseen enkä ole katunut päätöstäni hetkeäkään. Muutettuani otin yhteyttä TPV:hen, sillä kuulin joukkueesta ja valmennuksesta paljon hyvää. Lisäksi joukkueessa oli jo tuttuja pelaajia, joita vastaan olin pelannut juniorivuosina.

Miten olet sopeutunut TPV:n riveihin ja valmennukseen? Mistä olet nauttinut täällä eniten?

-
Erinomaisesti, ei ole ollut mitään ongelmia sopeutua. Taustat ja pelaajat ottivat minut hyvin vastaan jo ensimmäisenä päivänä ja nopeasti tutustuinkin kaikkiin joukkueeseen kuuluviin. Sanoisin, että eniten olen ehkä nauttinut joukkuehengestä ja joukkueen treenaamisesta.

Olet saanut tutustua sekä Jazzin että PPT:n organisaatioihin. Mitä kehuja antaisit niille? Entä millaisia ne ovat verrattuna TPV:n toimintaan?
- Jazzissa tehdään hyvää työtä juniorien parissa, mistä olen itsekin saanut nauttia monta vuotta. Siellä on monia hyviä pelikavereita ja valmentajia, joten toivon heille pelkkää hyvää. En ole havainnut mitään suurempia eroja, vaikka tietysti jokainen joukkue tekee joitain asioita eri tavoin.

Millaiset harjoitusolosuhteet Tampereella on verrattuna Poriin ja Seinäjokeen? Osaatko sanoa, mitä täällä pitäisi ensisijaisesti kehittää?
- Hyvin samanlaiset olosuhteet kuin Porissa ja Seinäjoella. Ainoana erona näiden kaupunkien välillä on varmaan se, että Porissa treenattiin talvisin pääsääntöisesti ulkona. Paha sanoa tuohon kehittämiseen oikein mitään. Minun mielestäni treeniolosuhteet kehittymiseen ovat erinomaiset kaikille futareille.

Mitkä ovat omat tavoitteesi kaudelle 2017?
- Pelata vahva kausi ilman loukkaantumisia ja auttaa omalla panoksellani joukkuetta voittamaan matseja. Totta kai tavoitteenani on myös kehittää omaa pelaamistani koko ajan. Uskon, että TPV:ssä pystyn nostamaan pelaamiseni uudelle tasolle hyvässä valmennuksessa.

Olemme juuri saaneet lukea entisen TPV-junnun Abukar Mohamedin lähdöstä Lazioon. Mitä ajatuksia tuollainen unelmasiirto herättää itsessäsi?
-
Kyllähän sellaisesta on pikkupojasta asti unelmoinut itsekin. Onnittelut Abukarille siirrosta ja tsempit tulevaan!

Miten korkealla omat tavoitteesi pelaajana ovat? Oletko asettanut itsellesi joitain tarkempia päämääriä vai katsotko enemmänkin vuosi kerrallaan mihin suuntaan ura vie sinua?
-
Kyllä tavoitteet ovat vielä korkeammissa sarjoissa. En kuitenkaan mieti tällä hetkellä mitään tarkempia päämääriä, vaan keskityn täysillä alkavaan kauteen.

Kiitos ja nähdään peleissä!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti