maanantai 6. helmikuuta 2017

Maaliahne hyökkääjä Griezmannin ja Ronaldon jalanjäljissä

Waltteri Riihimäki on yksi kolmesta Porin suunnalta Palloveikkoihin siirtyneistä nuorista pelureista, ja ainakin harjoitusottelujen perusteella odotukset vilkasliikkeistä hyökkääjää kohtaan ovat nouseet varsin korkeiksi. Viimeksi SalPaa vastaan Waltteri osoitti, kuinka hankala häntä on pysäyttää puhtain ottein, eivätkä vastustajat siihen kyenneetkään.

Faneilla on Waltterille muuten uusi lempinimikin jo valmiina, ”aiemmin vilkas risteysasema”. Ei kovin kummoinen, muttei ainakaan voi sekoittaa keneenkään muuhun... Seuraavassa mies kertoo hieman taustoistaan pelaajana ja odotuksistaan tulevaa kesää ajatellen.

Minkälainen urheilu-urasi urasi on ollut? Harrastitko aiemmin myös muita lajeja tosissaan jalkapallon rinnalla, vai onko futis ollut pienestä saakka ykkönen?
- Salibandya tuli nuorempana lätkittyä mutta kyllä jalkapallo on aina ollut se ykköslaji jo ihan junnusta saakka.

Ketkä ovat urasi kannalta tärkeimmät henkilöt ja miksi?
- Äiti, se on aina ollut läsnä mun uralla, aina ensimmäisenä potkimassa persuksille ja tsemppaamassa.

Oletko alusta saakka pelannut Jazzin riveissä? Mikä seurassa on ollut parasta?
- Jazziin siirryin 10-vuotiaana Toejoen Veikoista. Vaikea sanoa, mikä on parasta. Olen nautinut joka hetkestä, minkä olen Jazzin kanssa kokenut.

Olet ehtinyt esiintyä kahden edellisen kauden aikana Jazzin paidassa ykkösessä lukuisia kertoja, vuonna 2015 jopa 23 ottelun verran, vaihtelevalla peliajalla toki. Miltä tuntui päästä ensimmäisen kerran niin koville areenoille? Tuskin vielä unelmiesi täyttymys, mutta kai sekin jo jotain merkitsi...?
- Tuntui hyvältä päästä pelaamaan äijien pelejä ja testaamaan rajoja. Tottakai tähtäin on vielä joskus ylemmissä sarjoissa, mutta kyllä sekin merkitsi, että pääsi alottamaan äijien pelit kunnolla.

Jazzin edustuksen ja A-poikien pelien lisäksi puit viime kaudella yllesi PPT:n paidan kahdeksan kertaa. Miltä osin ykkönen ja kakkonen eroavat mielestäsi eniten? Valmistauduitko eri sarjatasojen peleihin eri lailla?
- En valmistaudu mitenkään eri tavalla, aina samat rutiinit pelipäivinä. Ykkönen on ehkä peliltään nopeampaa, muuta en keksi.

Mikä on tähänastisen urasi mieleenpainuvin matsi? Minkä vuoksi?
- Kai Pahlman -turnaus Porissa ja siellä puolivälierä HJK:ta vastaan. Stadion täynnä porukkaa ja pilkkukisa. Totta kai se ratkaseva rankku osui mun harteille, onneksi meni sisään. Se fiilis oli niin käsittämätön.

Mitä pidät parhaina ominaisuuksinasi pelikentällä? Onko valmentaja samaa mieltä?
- Viimeistely ja räjähtävyys. En tiedä, pitää kysäistä Anssilta mitä mieltä se on!

Millä osa-alueilla sinulla on eniten kehitettävää? Miten toimit niiden hyväksi?
- Ehkä se on tämä ikuinen vaihtoehto eli oikea jalka. Ei auta kuin vedellä vaan, toistoja toiston perään.

Ketkä ovat esikuviasi tai ihanteitasi jalkapallon saralla? Mikä tekee heistä ihailun arvoisia?
- Antoine Griezmann ja Cristiano Ronaldo. Se niiden työmoraali kentällä, molemmat haluavat voittaa joka ikisen matsin. Totta kai tulee myös fiilisteltyä youtubesta vähän, että minkälaista kikkaa sieltä tulee.

Miksi siirryit pelaamaan Tampereelle ja juuri Palloveikkoihin? Mitä tiesit joukkueesta etukäteen? Onko joukkueessa ketään muita etukäteen tuttuja naamoja kuin Miika Kalliomäki?
- Tunnen Näykin ja Savolaisen etukäteen, Näykin kanssa on tullut nuorempana hengailtua enemmänkin koska sukulaisia tosiaan asuu Tampereella paljon. Valitsin TPV:n, koska kuulin hyvää valmennuksesta ja joukkueesta yleisesti. Tavoitteet ovat kunnossa ja kaikki ovat valmiita tekemään hommia sen eteen, niinpä TPV oli helppo vaihtoehto tulla pelaamaan.

Miten olet päässyt joukkueeseen sisään uutena pelurina? Onko porilaisuus haitta vai etu...?
- Välillä kopissa kuulee naljailua, että porilaiset sitä ja tätä, mutta se on vaan hyvää huumoria. Muuten on kyllä muut ottaneet hyvin mukaan remmiin. Vaikea sanoa onko porilaisuus etu vai haitta, mutta kyllä siitä varmaan sitten kuulee jätkiltä.

Oletko huomannut mitään merkittäviä eroja TPV:n valmennusmetodeissa verrattuna Jazziin?
- Pieniä juttuja, mutta kaikilla on omat metodinsa, joten tottakai eroja löytyy.

Mitkä ovat omat tavoitteesi tulevalle kaudelle?
- Tavotteena on kehittyä vielä pelaajana ja tehdä paljon maaleja joukkueelle sekä muutenkin auttaa seuraa sen tavoitteissa.

Entä mihin tähtäät urallasi? Mikä on varasuunnitelmasi, jos vaikka loukkaantuminen päättää uran ennenaikaisesti?
- Nyt tähtään uralla siihen mitä treeneissä sovittiin eilen. En mä edes halua ajatella loukkaantumista, menen kausi kerrallaan ja keskityn 110% siihen tekemiseen. Mutta jos se valitettava pääsisi osumaan omalle kohdalle, niin se on sen ajan murhe! Pelataan nyt, kun parhaat vuodet ovat vielä edessä.

Kiitos ja nähdään peleissä!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti