perjantai 24. helmikuuta 2017

Puyolin opeilla puolustuksen johtohahmoksi


Jussi Perttulan paluu TPV:n kokoonpanoon otettiin vastaan ylenpalttisella riemulla sekä seurassa että kannattajien keskuudessa. Ikävä kyllä mies loukkaantui vakavasti heti tammikuun derbyssä ja paluu kentille vie vielä monta kuukautta. Toivottavasti kuntoutuminen sujuu ripeästi, sillä täydessä pelikunnossa Jussi on todella vahva lisä puolustuslinjaamme, kuten kaikki toissakesäisiä pelejä nähneet muistavat. Tuolloin hän ihastutti muun muassa taistelutahdollaan ja kestävyydellään eikä henkinen puolikaan osoittautunut sen heikommaksi.

Pelasit TPV:n riveissä hienon kauden vuonna 2015 mutta sitten vetäydyit pois pallokentiltä. Miksi päätit pitää välivuoden?
- Tein kyseisen kesän aikana pelailun ohella fyysisiä töitä, mitkä lisäsivät rasitusta melkoisesti. Pikku hiljaa alkoi tuntumaan siltä, että harjoituksissa ei saanut enää itsestään kaikkea irti. Peleistä kyllä nautin yli kaiken ja niihin sai aina hankittua virtaa, mutta jos treeneissä ei saa itsestään kaikkea irti, niin on vaikea kehittyä. Lisäksi olin lähes koko lyhyen elämäni pelaillut kaikki kesät jalkapalloa, joten juuri muulle toiminnalle ei paljon kesäisin jäänyt aikaa. Nyt koin, että oli hyvä sauma pitää välivuosi ja nauttia elämästä hieman eri tavalla. Kävin esimerkiksi Lapissa vaeltelemassa, kalastelin enemmän ja vietin kavereiden kanssa enemmän aikaa.

Paussista tulee väistämättä mieleen, ettei tähtäimesi jalkapalloilijana ole aivan huipputasolla. Onko näin? Entä mikä merkitys välivuodella oli itsellesi, jalkapallon ja sen ulkopuolisen elämän kannalta?
- Tähän kysymykseen tuli vastattua aika lailla edellisessä kohdassa. Jos mietitään tähtäintä jalkapalloilijana, niin totta kai tavoitteena on kehittää itseä jatkuvasti ja pyrkiä korkeammille tasoille pelaamaan, mutta mielestäni kaikkein tärkeintä on, että nauttii pelaamisesta.

Oliko koko ajan selvää, että palaisit vuoden päästä tosissaan takaisin jalkapallon pariin? Millä mielellä tulit takaisin? Tuliko muilta seuroilta kyselyjä?
- Kyllä minulla oli koko ajan mielessä tulla välivuoden jälkeen takaisin pelailemaan, ja niin puhuin myös kaikille, kenen kanssa asiasta oli puhetta. Treeneihin oli mukava palata ja motivaatio oli korkealla. Parilta seuralta tuli kyselyjä.

Kuinka pidit kuntoasi yllä poissa ollessasi? Millainen treenimotivaatiosi oli?
- Fyysinen työ sekä urheilullinen elämän tyyli takasivat sen, ettei kunto pääsisi liiaksi rapistumaan. Tiesin koko ajan, että treenit alkaisivat about joulukuun alussa, joten harjoittelua oli helppo lisätä treenikauden lähestyessä. Treenimotivaatio oli korkea ja tavoitteena oli, että joulukuun alussa ollaan sellaisessa kunnossa, jolla treeneissä pärjätään hyvin.

Kuinka paljon seurasit kakkosen kuvioita viime vuonna? Oletko yleensä muutenkin innokas penkkiurheilija?
- Kävin katsomassa monta TPV:n peliä paikan päällä, ja sitä kautta tuli oltua hyvin perillä uudistuneesta joukkueesta ja sarjatilanteesta. Sohvaa tulee kulutettua päivittäin urheilua katsellessa.

Jouduit jättämään 7.1. pelatun Ilves-pelin kesken jalkavamman takia. Mitä tapahtui? Parantumisennuste?
- Loukkaantuminen oli vakava, takareidestä meni yksi lihas poikki. Jalka leikattiin ja peleihin palaillaan toivottavasti jossain vaiheessa kesää.

Palataan hetkeksi urasi alkupuolelle. Olet ilmeisesti Kymenlaakson kasvatteja, koska seurahistoriaasi ennen TPV:tä lukeutuvat MyPa, KTP ja Sudet. Mistä sait kimmokkeen juuri jalkapalloilun pariin? Vetivätkö jotkut muutkin lajit puoleensa?
- Olen Kuusankoskelta ja Kumu JT:n kasvatteja. Lapsena harrastin samaan aikaan kahta lajia, jalkapalloa ja yleisurheilua. Jossain vaiheessa jalkapallo alkoi vetää enemmän puoleensa ja päädyin harrastamaan vain sitä. Jalkapallon harrastus alkoi varmaankin sen takia, että ala-asteen luokkakaveritkin sitä pelailivat.

Kärjistetysti voisi sanoa, että urasi kulki Kymenlaaksossa alamäkeä, MyPasta KTP:n kautta Susiin. Vuonna 2014 pääsit onneksesi jälleen suurseuraan astuessasi TPV:n riveihin. Miten siirto tapahtui? Täyttyivätkö odotuksesi?
- Otin joukkuejohtoon yhteyttä ja sanoin, että tulen pelaamaan. TPV on ollut seurana mahtava eikä valittamista ole ollut.
 

Paltsareissa on viime visiittisi jälkeen ehtinyt tapahtua jonkin verran muutoksia, joista yksi tärkeimmistä on uusi valmentaja Anssi Ylinen. Miten olet sopeutunut hänen valmennustyyliinsä? Mikä on muuttunut kahden vuoden takaisesta, jolloin komentoa vielä piti Pylkkönen?
- Eipä tässä ole vielä kauaa kerennyt harjoitella ja nyt on tämä paha loukkaantuminenkin, joten tässä vaiheessa on vielä vaikea sanoa. Mutta treenit lähtivät hyvin käyntiin, enkä ole kokenut mitään ongelmaa Anssin valmennustyylin kanssa.
- Jos verrataan edelliseen kauteeni TPV:n kanssa, niin nyt treeneissä pelaillaan enemmän ja joka viikolle on sovittu joku teema, esimerkiksi hyökkäys tai puolustus. Lisäksi omalla pelipaikalla on enemmän kilpailua, mikä on positiivinen asia, koska täytyy vetää täysillä koko ajan ja näyttää, että on paras vaihtoehto avaukseen.


Mitä pidät parhaina puolinasi jalkapalloilijana? Entä mitä koetat kehittää eniten?
- Olen fyysinen ja kovakuntoinen pelaaja, joka antaa kaikkensa. Nopeutta on riittävästi ja pääpelivoimaa kokoisekseni yllättävän paljon. Kehityskohteeksi koen ainakin hyökkäysten tukemisen, joka on nykypäivän fudiksessa pakeille tärkeä ominaisuus.

Taidoista puheen ollen, onko sinulla jo painetta päästä maalintekoon TPV:n paidassa? Milloin maalitili avautuu? Kohta 40 matsia sarjapeliä takana, eikä verkko ole vielä heilunut...
- Maalitili aukeaa, jos on auetakseen. Minulle ei ole mitään väliä kuka maalit tekee, kunhan ne vain tulee tehtyä.

Myös puolustuslinjamme on uudistunut jonkin verran vuoden -15 jälkeen. Esimerkiksi Nikkilä, Ek ja Mattila tekivät viime kaudella alakerrassa varmaa työtä. Pyrit varmaankin avauskokoonpanoon, mutta kuinka vaikeaa se mahtaa olla? Millaisena pidät TPV:n puolustuskalustoa? Keitä toivot pelaamaan rinnallesi?
-Totta kai tavoite on avauskokoonpanossa ja saada peliaikaa mahdollisimman paljon. Jos kokisin, etten siihen kykene, miksi olisin tullut takaisin pelaamaan? TPV:n puolustuskalusto on fyysinen, mutta myös tekninen. Toivon, että rinnallani pelaavat aina parhaat pelaajat, joita valmentajilla on käytettävissä.

Onko sinulla joitain ihanteita tai idoleita jalkapalloilijoina? Mitä ominaisuuksia heiltä kadehdit?
- Oma lempipelaajani on aina ollut jo eläkkeellä oleva Carles Puyol. Jos halusi nähdä kentällä aina kaikkensa antavan pelaajan ja esimerkillisen johtajan, niin kannatti katsoa Puyolin pelejä.

Mitä odotat omalta osaltasi kaudelta 2017? Entä mikä voisi olla joukkueella sopiva tavoite?
- Henkilökohtaisena tavoitteena oli olla avauskokoonpanon mies jokaisessa ottelussa, kehittää itseäni pelaajana entisestään sekä auttaa joukkuetta kaikin mahdollisin tavoin menestymään. Mutta nyt loukkaantumisen jälkeen täytyy uudeksi tavoitteeksi ottaa kuntouttaminen itseni pelikuntoon. Joukkueelle sopiva tavoite on voittaa sarja ja nousta kauden päätteeksi ykköseen!

Juuri näin! Kiitos vastauksistasi ja voimia kuntoutumiseen.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti