lauantai 11. helmikuuta 2017

Miika Kalliomäki ei turhia ujostele: "Tavoitteena on nousu"

Tällä kertaa haastatteluvuorossa on toinen Porista siirtynyt huippulupaus eli maalivahti Miika Kalliomäki. Ja kuinka ollakaan, Miikan muutto Manseen sattui mitä oivallisimpaan aikaan sekä hänen itsensä että joukkueen kannalta. Tilanne on nimittäin sellainen, että tälle toukokuussa 20 vuotta täyttävälle liimanäpille löytynee runsaasti peliaikaa, eikä ykkösmaalivahdin paikkaakaan voi jättää pois laskuista. Harjoituspelien perusteella siihen tarvittavat ominaisuudet ovat jo hallussa, mutta todellinen henkinen kantti on toki arvoitus siihen asti kunnes tosipelit alkavat. Saattaa olla nuorelle veskarille kova paikka, kun lauma poikien väreihin sonnustautununeita vihollisen faneja koettaa horjuttaa mentaalitasapainoa mitä vulgääreimmillä herjoilla. Mutta eiköhän siitäkin selvittäisi!

Olet Tampereella vielä varsin tuntematon peluri. Kerropa hieman kuka olet ja miten ajauduit jalkapallon pariin? Harrastitko aktiivisesti muita lajeja?

-Aloitin jalkapallon 7-vuotiaana ja siitä asti jalkapallo on ollut ykköslaji. Onhan niitä muitakin lajeja tullut vastaan, kuten salibandy ja jääkiekko, mutta jossain vaiheessa piti kuitenkin valinta tehdä jalkapallon ja muiden lajien välillä.

Mahtuuko uraasi jo tiettyjä tärkeitä käännekohtia tai hetkiä, jolloin tunsit että olet saavuttanut jotain merkittävää tai jopa suurta?
-Kyllä hienoja hetkiä on jalkapallossa tullut vastaan, mutta tähän mennessä ei mitään vielä omalta osalta kovinkaan merkittävää.

Pori on nyt jätetty toistaiseksi taakse ja teit sopimuksen TPV:n kanssa. Miksi juuri Tampere ja Paltsarit? Vetikö joku muu seura puoleensa?
-Olen kuullut TPV:stä paljon hyvää ja minulla varmistui koulupaikka Tampereelta. Saatuani varmistuksen koulusta otin yhteyttä TPV:hen ja kysyin onko mahdollista tulla näytille. En ajatellut muita seuroja siinä ohella, olin oikeastaan päättänyt jo ensimmäisten treenien jälkeen, että tässä joukkueessa haluan pelata.

Miltä treenaaminen Tampereella on maistunut? Osaatko jo verrata sitä aiempaan, onko harjoittelu täällä jotenkin erilaista? Vai onko moken treeni enemmänkin yksilöpuuhaa ja samanlaista valmennusjohdosta riippumatta?
-Olen viihtynyt joukkueessa mainiosti, täällä on hyvä henki ja treeneihin on aina mukava mennä. Harjoittelu on melko samanlaista, mutta treeneissä maalivahdit keskittyvät erilaisiin asioihin kuin kenttäpelaajat.

Miten olet päässyt mukaan joukkueeseen? Onko vaaraa, että porilaiskolmikko viettää liikaa aikaa keskenään eikä pääse sisälle tamperelaisten kuvioihin?
-Joukkue otti minut hyvin vastaan jo ensimmäisissä treeneissä ja tunsin olevani jo osa porukkaa. Olemme samalla aaltopituudella kaikkien pelaajien kanssa ja yhteistyö kentällä ja sen ulkopuolella sujuu todella hyvin.

Peliaikasi jäi kaudella 2016 melko vähäiseksi, vain pari peliä sekä PPT:ssä että A-junnissa. Mistä tämä johtui? Kärsitkö loukkaantumista vai kovasta kilpailusta?
-Peliaika jäi lyhyeksi viime kaudella armeijan takia. Olin koulutukseltani sotilaspoliisi joten edes viikonloppuvapaita ei paljoa kertynyt. Vedin omatoimista treeniä paljon ja viikonloppuvapaina olin jalkapallon kanssa tekemisissä. Treenaaminen joukkueen sisällä kuitenkin jäi niin vähäiseksi, että peliaikaa ei kertynyt.

Millaisia tavoitteita sinulla on täksi kaudeksi? Onko sinulle lupailtu jotain peliaikaan liittyen?
-Tavoitteena on nousu ja peliajan saaminen. Kaikkeni annan treeneissä ja peleissä niin eiköhän sitä peliaikaa sillä tavalla tule.

Nythän joukkueessa on kaksi samanikäistä, vuonna 1996 syntynyttä nuorta kykyä. Millä tavalla hyödyt kilpailuasemasta Henri Savolaisen kanssa?
-Ollaan oltu Henrin kanssa monta kertaan vastakkaisilla puolilla peleissä, mutta nyt pelataan samassa joukkueessa. Ei meillä mitään toisiamme vastaan ole koskaan ollutkaan ja oli oikeastaan mukava tulla TPV:n rinkiin kun tunsi jo alustavasti Savolaisen.

Miten analysoisit otteitasi jo pelatuissa harjoitusmatseissa? Ilvestä vastaan (7.1.) sait ainakin tehdä täyden päivätyön.
-Kyllähän ne matsit omalta osalta ihan kohtalaisesti on mennyt. Aina löytyy parannettavaa jokaisen pelin jälkeen. Ilves on kuitenkin eri tasolla mitä aikaisemmat harjoitusmatsit, joten kyllä siinä sai keskittyä heti alusta lähtien.

Mitä pidät parhaina puolinasi tolppien välissä?
-Yksi parhaista puolista on varmaan kommunikointi ja pelinohjaaminen.

Entä missä osa-alueilla sinulla on kehitettävää? Millä tavoin toimi niiden hyväksi?
-Eihän minulla varsinaisesti ole mitään heikkoja kohtia, mutta keskityspalloissa on kehittämisen varaa

Harjoitusottelut ovat antaneet otteistasi varsin varman kuvan. Niiden perusteella tapanasi on myös ohjata peliä, siis pitää ääntä kentällä. Mistä tuo tapa on lähtöisin?
-Nuorena valmentajat aina sanoivat että pitää ohjata peliä enemmän. Sen jälkeen aloin kehittämään pelinohjaamista. Pidän pelinohjaamista maalivahdin tärkeimpänä tehtävänä, joten haluan olla siinä hyvä.

Muistan, kun pienenä luin jostain jalkapallokirjasta artikkelin Lev Jashinista. Sen jälkeen kuvittelin usein pihapeleissä olevani ”musta hämähäkki”. No, eihän minusta kuitenkaan koskaan tullut maalivahtia saati sitten minkään sortin peluria... Ketkä ovat sinun esikuviasi veskareina? Mitkä ominaisuudet tekevät heistä niin mahtavia?
-Pidän Torinon maalivahtia Joe Hartia esikuvana. Hänellä on samanlainen luonne ja pelityyli kuin minulla ollessani kentällä.

Katsotko joskus aamuyön tunteina youtubesta klassikomaalivahtien edesottamuksia ja haaveilet huipputorjunnoista hurjana pauhavan yleisömeren edessä...?
-Tokihan niitä on tullut katsottua ja joskus on mielessäkin käynyt, että kyllähän mäkin tohon pystyisin.

Porilaisena sinulle on varmasti tuttua jalkapallon ja jääkiekon vastakkainasettelu. Millä lailla jalkapalloa mielestäsi arvostettiin Porissa verrattuna jääkiekkoon?
-Porilaisuudesta en tiedä koska olen kotoisin Harjavallasta. Mutta kyllä jalkapallon arvostus on Porissa esillä vahvasti.

Entä oletko jo miettinyt uraasi vuotta 2017 pidemmälle? 2018 totta kai TPV:n kanssa ykkösessä, mutta mitä sen jälkeen?
-Ei minulla mitään varsinaista suuntaa ole, mutta olen kyllä lähtenyt hakemaan ammattia jalkapallosta siitä alkaen kun olen sen aloittanut.

Kiitos ja pysy terveenä!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti